POLITIKA ZASEBNOSTI

Vsako interakcijo z našim spletnim mestom jemljemo zelo resno in želimo, da ste seznanjeni z vrsto informacij, ki jih zbiramo med vašim obiskom.

Pri uporabi našega spletnega mesta nam dajete določene informacije. To zaupanje cenimo, zato uporabljamo najboljše prakse in tehnologije za zagotovitev njihove zaščite. Vaši podatki so zelo pomembni za nas, zato nenehno preverjamo, da se naše zaščitne ukrepe in prakse držijo ali presegajo uveljavljene standarde.

Naš cilj je, da z našo politiko varstva osebnih podatkov bolje razumete, katere informacije zbiramo, zakaj jih zbiramo in kako imate možnost pregledati, upravljati, izvesti ali izbrisati te podatke.

ZBIRANJE PODATKOV

Obdelujemo osebne podatke z namenom izboljšanja storitev, ki jih nudimo vsem našim uporabnikom. Ti podatki obsegajo različne elemente, od uporabniških preferenc in nastavitev našega spletnega mesta, do bolj kompleksnih elementov, kot je analiza obiska našega spletnega mesta. Način zbiranja in uporabe podatkov je odvisen od načina, kako uporabljate naše storitve in kako so nastavljene vaše nastavitve zasebnosti. Obdelava teh podatkov nam omogoča, da neprestano izboljšujemo naše storitve, prilagojene potrebam uporabnikov.

Obdelujemo samo tiste osebne podatke, ki jih posredujejo uporabniki. Podatki, ki jih zbiramo, lahko vključujejo ime, priimek, e-poštni naslov in druge identifikacijske informacije, ki so potrebne za zagotavljanje naših storitev. Podatke hranimo dovolj dolgo, da zagotovimo učinkovito delovanje naših storitev, v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi.

Kadar ne uporabljate aktivno našega spletnega mesta ali naprednih funkcionalnosti, zbiramo in shranjujemo osebne podatke s pomočjo unikatnih identifikatorjev, povezanih z brskalnikom, aplikacijo ali napravo, ki jo uporabljate. Takšno zbiranje podatkov omogoča izboljšanje uporabniške izkušnje.

Kadar uporabljate našo spletno mesto ali napredne funkcionalnosti, zbiramo podatke, ki jih shranimo in obravnavamo kot osebne podatke v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Nikoli ne zbiramo (namerno) osebnih podatkov od oseb, mlajših od 16 let, razen če imamo za to izrecno soglasje staršev ali skrbnikov. Če ste starš ali skrbnik in menite, da smo zbrali osebne podatke od osebe, mlajše od 16 let, nas nemudoma kontaktirajte.

POSREDOVANI PODATKI

Pri uporabi našega spletnega mesta ali naprednih funkcionalnosti, ki jih ponujamo, nam posredujete določene osebne podatke, npr. preko obrazca. Tudi če ne koristite naprednih funkcionalnosti, imate možnost, da nam posredujete svoje podatke, npr. ko stopite v stik z nami ali izberete možnost prejemanja obvestil o novostih in posodobitvah naših storitev.

Na podlagi privolitve posameznikov zbiramo in obdelujemo naslednje osebne podatke:

• ime in priimek,

• naslov,

• ID za DDV,

• naslov za dostavo, če se ta razlikuje od naslova plačnika,

• telefonska številka,

• naslov elektronske pošte …

Ob uporabi našega spletnega mesta prav tako zbiramo vsebino, ki jo sami ustvarite in nalagate. To obsega informacije, kot so shranjeni podatki ali dokumenti, ki jih ustvarite na našem spletnem mestu. Vsaka uporaba osebnih podatkov se izvaja skladno z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

PODATKI, KI JIH OBDELUJEMO MED VAŠO UPORABO SPLETNEGA MESTA

Aplikacija, brskalnik in naprava

Obdelujemo informacije o aplikacijah, brskalnikih in napravah, ki jih uporabljate za dostop do našega spletnega mesta. Ta obdelava nam omogoča izboljšanje naših storitev, na primer s samodejnimi posodobitvami in prilagoditvami naprave glede na raven baterije.

Obdelujemo podatke, kot so unikatni identifikatorji, tip in nastavitve brskalnika, tip in nastavitve naprave, operacijski sistem, informacije o nastavitvah, ter različico aplikacije. Prav tako obdelujemo informacije o interakciji aplikacij, brskalnikov in naprav z našim spletnim mestom, vključno z IP naslovom, sistemskimi aktivnostmi, ter datumom, časom in referenčnim URL-jem vaše zahteve.

Te podatke obdelujemo, ko se naše spletno mesto poveže z našimi strežniki, na primer ob obisku strani ali ko aplikacija samodejno preverja za novimi informacijami. (obvestila, novi podatki, posodobitev).

Vaša aktivnost

Obdelujemo podatke o vaši aktivnosti na našem spletnem mestu in storitvah, kar nam pomaga izboljševati naše storitve. Podatki o vaši aktivnosti vključujejo:

• poizvedbe v našem iskalniku,

• interakcije z vsebino in oglasi,

• aktivnost nakupovanja,

• aktivnosti na spletnih mestih in aplikacijah tretjih strank, ki uporabljajo naše storitve.

Podatki o vaši lokaciji

Med uporabo našega spletnega mesta lahko obdelujemo podatke o vaši lokaciji, ki nam pomagajo zagotavljati dodatne funkcionalnosti.

Vašo lokacijo lahko določimo z različno stopnjo natančnosti:

• GPS,

• IP naslov,

• podatki senzorjev v napravi,

• informacije o bližnjih objektih, kot so Wi-Fi dostopne točke, bazne postaje in naprave Bluetooth.

Vrsta podatkov o lokaciji, ki jih obdelujemo, je delno odvisna od nastavitev vaše naprave in vašega soglasja za obdelavo podatkov o vaši lokaciji. Možnost deljenja lokacije lahko kadarkoli popolnoma izklopite v nastavitvah svoje naprave.

Za obdelavo in shranjevanje podatkov uporabljamo različne tehnologije, vključno s piškotki, slikovnimi pikami, lokalnim shranjevanjem, kot je shramba brskalnika ali aplikacijski podatkovni pomnilnik, podatkovnimi zbirkami in strežniškimi dnevniki.

OBDELAVA PODATKOV ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV

Podatke, ki jih pridobivamo, obdelujemo z namenom zagotavljanja, vzdrževanja, izboljšanja in razvijanja naših storitev, kot sledi:

Zagotavljanje storitev

Vaše podatke obdelujemo z namenom omogočanja naših storitev, vključno s funkcionalnostmi spletnega mesta in drugih povezanih storitev.

Vzdrževanje in izboljšanje storitev

Vaše podatke obdelujemo, da zagotovimo nemoteno delovanje naših storitev, da odkrivamo in odpravljamo tehnične težave. S pomočjo vaših podatkov izboljšujemo naše storitve, na primer, z identifikacijo in odpravljanjem napak ali težav, ki se pojavijo pri uporabi naših storitev.

Osebne podatke uporabljamo za:

• podporo strankam (odgovor na povpraševanje, izstavljanje računa, drugo komuniciranje),

• pošiljanje elektronskih sporočil o novostih na spletni strani,

• pošiljanje elektronskih vabil na dogodke,

• pošiljanje e-publikacij,

• analizo branja in klikov elektronskih sporočil,

• spletno oglaševanje in družabna omrežja,

• komuniciranje nagradnih iger, tekmovanj, popustov, drugih ponudb in drugo osebno komunikacijo s posamezniki,

• upravljanje fokusne skupine in raziskav,

• izvajanje raziskav in analiz obnašanja uporabnikov, da bi izboljšali naše storitve in vsebine

• razvoj novih funkcij in storitev (npr. lahko se odločimo ponuditi novo funkcijo na podlagi interesov in povpraševanja uporabnikov),

• za obravnavanje dejanskih in domnevnih kršitev,

• za druge namene, s katerimi se specifično strinjate pri sodelovanju z nami.

Razvoj novosti

Obdelava podatkov, ki jih zberemo na naših straneh, nam omogoča razvoj novih funkcionalnosti. Na primer, z razumevanjem, kako uporabljate naše storitve, lahko identificiramo področja za izboljšave in razvoj.

Merjenje učinkovitosti

Vaše podatke obdelujemo za analizo in oceno učinkovitosti naših storitev. Na primer, analiziramo podatke o vaših obiskih na naših straneh, da ugotovimo, kako lahko bolje prilagodimo in izpostavimo našo vsebino in storitve. Tudi vaše interakcije z našimi oglasi uporabljamo za oceno uspešnosti naših oglaševalskih akcij. Pri tem uporabljamo različna orodja, med drugim tudi Google Analytics, Google Tag Manager, Google Ads, Facebook, YouTube, Instagram, Hotjar.

Komunikacija z vami

Obdelujemo podatke, kot je vaš e-poštni naslov, za neposredno komunikacijo z vami, za namene trženja, izboljšanje varnosti pri uporabi spletnih storitev. Na primer, lahko vam pošljemo obvestilo o sumljivi dejavnosti, kot je neobičajen poskus prijave, ali vas obvestimo o prihajajočih spremembah ali izboljšavah naših storitev. Če potrebujete našo pomoč, bomo obdelali podatke o vaši zahtevi, da vam lahko ustrezno pomagamo. Za namene obveščanja uporabljamo elektronski naslov in sistem e-mail marketinga, od prejemanja teh sporočil se lahko vedno odjavite.

Zaščita spletnega mesta, lastnika, upravljavcev, uporabnikov in javnosti

Podatke uporabljamo tudi za izboljšanje varnosti in zanesljivosti naših storitev. To vključuje odkrivanje, preprečevanje in odzivanje na goljufije, zlorabe, varnostna tveganja in tehnične težave, ki bi lahko škodovale http://s-adventure.com/, njenim lastnikom, upravljavcem, uporabnikom ali javnosti.

Za odkrivanje in preprečevanje zlorab ter zagotavljanje varnosti obdelujemo vašo vsebino, da bi identificirali nezaželene ali zlonamerne vsebine, zlonamerno programsko opremo in nezakonito vsebino.

Nismo odgovorni za osebne podatke, ki jih vnesete uporabniki.

Če nameravamo vaše podatke uporabiti za namene, ki jih ta pravilnik o zasebnosti ne obravnava, bomo pred tem pridobili vaše izrecno soglasje.

MOŽNOSTI UPRAVLJANJA VAŠE ZASEBNOSTI

Našo spletno mesto in storitve omogočajo različne možnosti za upravljanje vaših osebnih podatkov. Če želite pridobiti pregled ali izvoz svojih podatkov, nas lahko o tem obvestite, nato pa vam bomo posredovali informacije o podatkih, ki jih hranimo o vas.

V primeru, da želite zahtevati izbris vaših podatkov, nas o tem prav tako obvestite, nato pa bomo iz naših sistemov odstranili vse vaše podatke, ki niso nujni za zagotavljanje naših storitev ali niso obvezni po zakonu.

Poleg tega http://s-adventure.com/ omogoča različne možnosti za upravljanje zbiranja vaših podatkov:

• Nastavitve piškotkov: Na našem spletnem mestu lahko prilagodite nastavitve piškotkov in tako nadzorujete, kateri piškotki se shranjujejo na vašem računalniku.

• Nastavitve brskalnika: Brskalnik lahko nastavite tako, da blokira piškotke iz določene strani ali vse piškotke. Vendar pa upoštevajte, da optimalno delovanje našega spletnega mesta zahteva uporabo piškotkov.

• Nastavitve na ravni naprave: Spremenite lahko nastavitve vaše naprave, da omejite zbiranje določenih podatkov. Na primer, lahko spremenite nastavitve lokacije.

• E-pošta: Omogočamo vam, da se kadarkoli odjavite od prejemanja naših e-poštnih sporočil, ki niso nujno potrebna za delovanje naših storitev, preko povezave za odjavo, ki je vključena v vsako poslano e-poštno sporočilo. E-poštna obvestila, ki so ključna za delovanje naših storitev, bodo poslana ne glede na to.

RAZKRITJE VAŠIH PODATKOV

Zagotavljamo, da vaših osebnih podatkov ne razkrivamo nobenim družbam, organizacijam ali posameznikom, razen v naslednjih specifičnih okoliščinah:

Ob vašem soglasju

Osebne podatke bomo delili zunaj našega spletnega mesta samo ob vašem izrecnem soglasju. To pomeni, da bomo, če se na primer naročite na obveščanje preko e-pošte in za pošiljanje uporabimo zunanjo storitev, pridobili vaše soglasje pred deljenjem.

Za zunanjo obdelavo

Včasih se zanesemo na zaupanja vredne partnerje ali posameznike, ki obdelujejo osebne podatke v našem imenu, v skladu z našimi navodili in pravilnikom o zasebnosti, ob strogi obveznosti varovanja vaše zasebnosti in varnosti vaših podatkov.

Zaradi zakonskih obveznosti

Prav tako se lahko zgodi, da bomo vaše osebne podatke morali deliti, če smo prepričani, da je dostop, uporaba, hranjenje ali razkritje informacij nujno potrebno za:

• upoštevanje ustreznih zakonov, predpisov, pravnih postopkov ali zahtev s strani državnih organov;

• zagotavljanje skladnosti s pogoji uporabe naše storitve, vključno z preiskovanjem morebitnih kršitev;

• zaščito pred škodo na naši lastnini ali varnosti naše storitve, kot to zahteva ali dovoljuje zakon.

V nekaterih primerih lahko razkrijemo neosebne podatke javnosti in našim partnerjem, kot so založniki, oglaševalci ali razvijalci, ki ne omogočajo vaše osebne identifikacije. Primer takega deljenja je objava podatkov o trendih uporabe naše storitve.

V primeru, da naše spletno mesto postane del druge organizacije zaradi združitve, prodaje ali nakupa, bomo še naprej varovali vaše osebne podatke in vas obvestili pred prenosom vaših podatkov ali spremembo pravilnika o zasebnosti.

VARNOSTNI UKREPI ZA ZAŠČITO VAŠIH PODATKOV

Spletno mesto http://s-adventure.com/ uporablja močne varnostne ukrepe za zagotavljanje zaščite vaših podatkov. Neprestano spremljamo in odkrivamo morebitne varnostne grožnje ter samodejno blokiramo dostop do njih, preden bi lahko ogrozile vašo zasebnost. V primeru, da odkrijemo tveganje, ki bi vas lahko prizadelo, vas bomo obvestili in vam nudili pomoč pri sprejemanju potrebnih ukrepov za večjo varnost.

Pri varovanju vaših podatkov in spletnega mesta http://s-adventure.com/ uporabljamo naslednje varnostne ukrepe:

• Zaščita z uporabo šifriranja med prenosom vaših podatkov, kar zagotavlja visoko raven zasebnosti.

• Redno izvajanje šifriranih varnostnih kopij podatkov.

• Stalno pregledovanje postopkov zbiranja, shranjevanja in obdelave podatkov, vključno z uporabo fizičnih varnostnih ukrepov, da bi preprečili nepooblaščen dostop do naših sistemov.

• Omejitev dostopa do osebnih podatkov samo na pooblaščene osebe, kot so vzdrževalci strani, upravljavci, izvajalci in zastopniki, ki jih potrebujejo za obdelavo podatkov. Vsaka oseba s takšnim dostopom je zavezana k strogi pogodbeni obveznosti in v primeru kršitve se lahko sprožijo disciplinski postopki ali prekinitev pogodbenega razmerja.

IZVOZ IN IZBRIS PODATKOV

Če želite izbrisati vaše podatke, imate naslednje možnosti:

• Kontaktirajte nas in zahtevajte izbris specifičnih podatkov.

• Kontaktirajte nas in zahtevajte izbris vseh podatkov, ki jih imamo o vas.

• Izbrišite piškotke na (pod)strani “Piškotki”.

• Izbrišite podatke neposredno na vaši napravi.

V nekaterih primerih lahko podatke hranimo za omejeno obdobje, če je to potrebno zaradi upravičenih poslovnih ali zakonskih razlogov.

Prizadevamo si, da bi naše storitve varovale podatke pred nenamernim ali zlonamernim izbrisom. Zato lahko mine nekaj časa med izbrisom določenih podatkov in izbrisom kopij teh podatkov iz naših aktivnih sistemov in sistemov za varnostno kopiranje.

PRENOS PODATKOV

Ko prejmemo uradne pisne pritožbe, se odzovemo tako, da vzpostavimo stik z osebo, ki je vložila pritožbo. Sodelujemo z ustreznimi regulativnimi organi, vključno z lokalnimi nadzornimi organi za varstvo podatkov, pri reševanju morebitnih pritožb v zvezi s prenosi podatkov, ki jih ni mogoče rešiti neposredno z vami.

Če imate kakršne koli pomisleke glede naše obdelave vaših osebnih podatkov, nas kontaktirajte. Imate tudi pravico, da se obrnete na informacijskega pooblaščenca, če menite, da vaši osebni podatki niso obdelani v skladu z GDPR.

EVROPSKE ZAHTEVE

V skladu z veljavno zakonodajo Evropske unije o varstvu podatkov vam zagotavljamo nadzor nad vašimi podatki, ki so opisani v tem pravilniku. Po zakonu imate pravico do zahtevanja dostopa, posodobitve, izbrisa in omejitve obdelave vaših podatkov. Prav tako imate pravico ugovarjati obdelavi vaših podatkov in izvoziti svoje podatke.

Vaše podatke obdelujemo za namene, ki so opisani v tem pravilniku, na podlagi naslednjih pravnih podlag:

Vaše soglasje

Pred obdelavo vaših podatkov za posebne namene morate dati izrecno soglasje. Vedno imate pravico umakniti svoje soglasje. Na primer, zahtevamo vaše soglasje za pošiljanje obvestil po elektronski pošti, ki vsebujejo informacije, posodobitve, novice in promocije. Kadarkoli lahko spremenite te nastavitve tako, da nas kontaktirate.

Soglasje lahko kadarkoli umaknete, tako da nas kontaktirate. Vaša pravica do umika soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, ki je bila na podlagi soglasja izvedena pred njegovim umikom.

Kadar sledimo zakonitim interesom

Vaše podatke obdelujemo na podlagi naših legitimnih interesov in interesov tretjih oseb, ob uporabi ustreznih zaščitnih ukrepov za varovanje vaše zasebnosti. To pomeni, da obdelujemo vaše podatke za naslednje namene:

• Zagotavljanje, vzdrževanje in izboljšanje našega spletnega mesta in storitve za potrebe naših uporabnikov.

• Razvijanje novih izdelkov in funkcij, ki so uporabne za naše uporabnike.

• Razumevanje, kako ljudje uporabljajo naše spletno mesto in storitve, da bi zagotovili in izboljšali njihovo učinkovitost.

• Prilagajanje našega spletnega mesta in storitve, da bi zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo.

• Obveščanje uporabnikov o naših ponudbah in storitvah (trženje).

• Zagotavljanje oglaševanja, ki omogoča brezplačen dostop do našega spletnega mesta in storitev za naše uporabnike.

• Odkrivanje, preprečevanje ali obravnavanje goljufij, zlorab, varnostnih ali tehničnih težav v naši storitvi in naših spletnih mest.

• Zaščita pred kršitvijo pravic, lastnine ali varnosti našega spletnega mesta, upravljavcev, uporabnikov ali javnosti, kot to zahteva ali dovoli zakonodaja.

• Izvajanje raziskav, ki izboljšujejo našo storitev za naše uporabnike in koristijo javnosti.

• Izpolnjevanje obveznosti do naših partnerjev, kot so razvijalci in imetniki pravic.

• Uveljavljanje pravnih zahtevkov, vključno s preiskovanjem morebitnih kršitev veljavnih pogojev storitve.

Pri ravnanju v skladu z zakonskimi obveznostmi

Podatke obdelujemo, kadar smo pravno zavezani, na primer, če moramo odgovoriti na sodni postopek ali izvršljiv akt državnega organa.

Če imate kakršna koli vprašanja, nas vedno lahko kontaktirate. Prav tako imate možnost, da se obrnete na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, če imate pomisleke glede uveljavljanja svojih pravic v skladu z veljavno zakonodajo.

Ta pravilnik o zasebnosti ne velja za:

• storitve, ki jih ponujajo druge družbe ali posamezniki, vključno z izdelki ali spletnimi mesti/aplikacijami, ki lahko vključujejo našo spletno mesto http://s-adventure.com/ ali so povezane z njo preko povezav na naših straneh ali storitvah.

SPREMEMBE TEGA PRAVILNIKA

Ta pravilnik o zasebnosti občasno prilagajamo in posodabljamo v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov, vključno z zakonom o varstvu osebnih podatkov, Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) ter drugimi relevantnimi zakonskimi določbami. Vaše pravice v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti bomo spoštovali in jih ne bomo spreminjali brez vašega izrecnega soglasja. Vedno jasno označimo datum zadnje spremembe pravilnika. V primeru večjih sprememb, vam bomo zagotovili ustrezno obvestilo, ki lahko vključuje tudi e-poštno sporočilo.

Če potrebujete pomoč ali imate kakršna koli vprašanja glede varstva osebnih podatkov, nas kadarkoli kontaktirajte.